Hírek

Útfelújítás és parkolóépítés Csepregen

A TOP Plusz és a Magyar falu programban újul meg a csepregi Kossuth Lajos utca egy szakasza. Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője kiemelte: még szebb és rendezettebb lesz a város központja.

Már csak pár hét és befejeződik Csepregen a Kossuth Lajos utca mintegy 200 méteres szakaszának felújítása. Ágh Péter, Észak-vas vármegye országgyűlési képviselője, Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Vármegyei Igazgatóságának vezetője, valamint Horváth Zoltán, a város polgármestere is megtekintette milyen lesz a város központja.

Ilyen lesz Csepreg központja.

– Kormányzati támogatásból korábban megújult a Büktől Kőszegig tartó állami út egy szakasza – kezdte Ágh Péter. – A Magyar Közút most a városháza környékének rendezéséhez járul hozzá. Az útszakasz újraaszfaltozásához a Magyar falu program révén biztosít forrást a kormányzat. Mindezt kiegészíti az önkormányzat másik pályázata, amiből a parkolófejlesztés valósul meg. Összegezve: még szebb és rendezettebb lesz Csepreg központja.

– Mintaútszakasszal rendelkezhet városunk – fogalmazott Horváth Zoltán. – A TOP Plusz pályázatnak köszönhetően mintegy 200 millió forintot fordíthatunk a munkákra. A 200 méteres rész faltól falig újul meg, mindkét oldalon térköves parkolási lehetőség lesz. A Vasivízzel egyeztetve a kritikus gócpontokon az aszfaltozás előtt kicserélték az elöregedett vízbekötéseket. Az önkormányzat saját költségén végzik el a fásítást. Itt ügyelni kellett a megfelelő növények kiválasztására. Nem nőhetnek az égik, mert korlátot szab a villanyvezeték, a földben a gyökerek pedig nem veszélyeztethetik a közműveket, a kábeleket. Úgy érzem, amit lehetett, megtettük annak érdekében, hogy egy városhoz méltó útja legyen Csepregnek. Az aszfaltozás idejére az utat néhány napig lezárták, de már szabadon használható. Hátravan még az útburkolati jelek felfestése, a tereprendezés. A fejlesztéssorozat itt nem áll meg.

Horváth Zoltán felidézte, a következő lépés az Egészségház és az önkormányzati hivatal épülete közötti gyalogátkelő kialakítása lesz.

– Amint ez elkészül, már a nyárba lépünk, véget ér az iskolai tanév, ügyeleti rend lesz az óvodában, bölcsődében – folytatta a polgármester. – Ilyenkor kisebb zavarással jár közintézmények előtt a forgalmat lassító bukkanók kialakítása. Aztán jöhet a Bognár Ignác utca felújítása, valamint végezetül, azonban egyáltalán nem utolsósorban a Malomkertben a futókör kialakítása. Mozgalmas nyarunk lesz, de őszre újabb szintet lép városunk.

Forrás: vaol.hu