Hírek

Munkában a tatabányai utasokért

Bencsik János, Tatabánya képviselője Ágh Péterrel az ÉKM államtitkárával és Pafféri Zoltánnal a MÁV vezetőjével egyeztetett a tatabányai vasútállomás akadálymentesítésével kapcsolatban.

A kemma.hu beszámolója

Azt jelenleg nem lehet tudni, hogy az orosz-ukrán háború mikor ér véget, így azt sem, hogy a kormány által elhalasztott beruházások mikor valósulhatnak meg. Ugyanakkor a tatabányai vasútállomás akadálymentesítése nem tűr halasztást. Ezzel a gondolattal vezette fel Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője azt a videót, amelyben a beruházás hátteréről beszél.

Elmondta: a vasútállomás teljes átalakítása egy mintegy 40 milliárd forintos tétel, amely ebben a gazdasági helyzetben biztosan nem valósulhat meg egy-két éven belül. Ám a liftekkel történő akadálymentesítés nem ekkora nagyságrendű munka, így azt mindenképpen el lehet és el kell végezni. A videón bejelentette: a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll, a vasúti hatósági engedély is adott, ezért kereste fel a vasúttársaságot, hogy a beruházás menetéről informálódjon.

Ebben partnere volt Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, aki megjegyezte: Bencsik János komoly lobbitevékenysége célt ért, Lázár János miniszter után most a MÁV vezetőinél járt az ügyben. Dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy 2024 tavaszán egy régen várt beruházást tudnak megkezdeni.

Forrás: kemma.hu