Hírek

Laptopok érkeztek a kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskolába

Negyvenöt notebook került a héten a Béri Balog Ádám Általános Iskolába. A 7. évfolyamosok közül 24 diák vett átszemélyes használatra digitális eszközt. A Klebelsberg Központ által megvalósított projektben átadott számítógépeknek az otthoni felkészülésük mellett a tanórákon is hasznát vehetik a diákok.

A vaol.hu beszámolója

Amint arról írtunk, több mint 3500 7. és 10. évfolyamos diák kap notebookot személyes használatra Vas vármegyében a napokban. A Klebelsberg Központ programjának egyik legfontosabb célja, hogy versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtson a gyermekeknek és a családoknak.

A keddikőszegi átadón részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, Rozmán László tankerületi igazgató, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlési alelnöke, Nemesné Erdősi Tímea igazgató, valamint a diákok és szüleik. Ágh Péter az átadás kapcsán emlékeztetett: a 2020-as világjárvány következtében bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időszakában és az időszakosan elrendelt online oktatás során megélt tapasztalatok rámutattak arra, hogy a tanulók jelentős része azért nem tud vagy nem megfelelő mértékben tud részt venni az online oktatásban, mert nincs saját használatú eszköze, vagy ha van, az nem rendelkezik megfelelő paraméterekkel.