Hírek

Kisbolt nyílt Csöngén a Magyar Falu Program támogatásával

Németh Péter helyi kötődésű vállalkozó nyitott kisboltot Csöngén, édesapja szülői háza szomszédságában a Magyar Falu Program támogatásával. Úgy véli, a boltnyitással egészséges versenyhelyzetet teremtettek a már meglévő kisbolt és üzletük között. A falusi diszkont technikailag már üzemel, a hivatalos megnyitóját szombaton délelőtt tartották meg.

Németh Péternek gyermekkora óta vágya volt, hogy boltos lehessen, felnőtt korára pedig ténylegesen is bolttulajdonossá vált, győri üzlete után nemrégiben Csöngén, édesapja szülői házának szomszédságában nyitott kisboltot. A projektet a kormány Magyar Falu Programja több mint 31 millió forinttal támogatta.

Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a boltnyitás kapcsán elmondta: 2021-ben a Magyar Falu Program újdonsága volt, hogy kisboltok támogatásáról is kiírás született. Ennek eredményeképp Észak-Vasban 46 nyertes 41 településen kapott összesen 612 millió forintot. Hozzátette: később, az energiaválság alatt a működésre is érkezett forrás a kisboltokhoz. – Mindezek a körülmények adták meg az alapot ahhoz, hogy Csöngén újabb szolgáltatás legyen biztosított az itt élőknek. Annak érdekében, hogy a kistelepülések támogatását folytathassuk, békére van szükség, ami alapot ad a további fejlődéshez. Ezért is fontos, hogy június 9-en a békére és ezzel a Fideszre szavazzanak – mondta el a képviselő.

Forrás: vaol.hu