Hírek

Újabb kormányzati támogatás érkezik Bükfürdőre

Újabb jelentős, 235 millió forintos kormányzati támogatás érkezik Bükfürdőre. Az újonnan kialakított fő téri beruházás többletköltségét fedezi ez az összeg.

A vaol.hu beszámolója

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban kiemelték: a bükfürdői városközpont átépítésekor az volt a cél, hogy a gyógyhely múltjához, történelméhez, híréhez méltó teret alakítsanak ki.

– Azért is fontos a kormány döntése, illetve Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselőjének közbenjárása, mert a közel hárommilliárd forintos beruházás költségének kilencven százalékát állami támogatás biztosította – nyilatkozta dr. Németh Sándor, Bük polgármestere.

– A Covid, majd az energiaválság jelentős áremelkedést okozott az építőiparban. A felmerült pluszköltségeket az önkormányzat nehezen, vagy csak hitel felvételével tudta volna előteremteni.

Ágh Péter közölte: az elmúlt években a kormányzati támogatások révén több nagyszabású fejlesztés is megvalósult Bükön. Ezek lépésről lépésre régen várt helyi célok elérését segítik. A mostani támogatás pedig mindezek kiegészítésére, teljessé tételére szolgál.

Forrás: vaol.hu