Hírek

Újabb források Észak-Vasba!

Fellélegezhetnek az önkormányzatok: Több mint hetven település kapott bérkompenzációt Észak-Vas vármegyében.

Több mint hetven település összesen mintegy 619 126 415 forintot kapott bérkompenzációra Észak-Vas vármegyében. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője abban bízik, az újabb kormányzati támogatás hozzájárul az önkormányzatok biztonságos működéséhez.

A kompenzáció a minimálbér, a garantált bérminimum, valamint a pedagógusok bérének január 1-jei emelése miatt ad segítséget a helyi önkormányzatoknak.

A Vas Népének nyilatkozott több észak-vasi polgármester:

– Az idei költségvetést úgy fogadtuk el, hogy a bérezéshez szükséges, de még hiányzó 130 millió forintot folyószámlahitelből finanszírozzuk. A napokban megérkezett a levél a kompenzációról, nagyon örülünk neki, ezzel stabilabbá vált a költségvetés – fogalmazott Fehér László, Celldömölk polgármestere a vármegye napilapjának.

A kormányzati lépést Básthy Béla, Kőszeg polgármestere is üdvözölte. Elmondta: – az elmúlt évek gyakorlatából kiindulva a költségvetés megalkotásánál számoltunk azzal, hogy a kormány idén is jelentős támogatást biztosít a kötelező béremelésekhez. Örömmel fogadjuk ezt a segítséget, melyre nagy szükségünk van ahhoz, hogy megtarthassuk a várost működtető munkavállalóinkat és költségvetésünk stabilitását.

– A költségvetés összeállításakor még nem számoltunk vele, és mivel egyébként is jelentős hiánnyal vágtunk neki az évnek, különösen jól jött, kicsit fellélegezhet a költségvetésünk – fogalmazott Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere a napilapnak.

Kondora István, Sárvár polgármestere örömmel közölte: összesen 88 millió forintot kapnak bérkompenzációra, az összeg első része már meg is érkezett a város számlájára. Ez az energiaköltségekre nyújtott kormányzati támogatással együtt egyébként már olyan jelentős segítség, amellyel kihúzhatja az évet Sárvár.