Hírek

Kőszeg építésének folytatódnia kell

A vasárnapi választások előtt három nappal a Hősök Tornya előtt tartott sajtótájékoztatót Ágh Péter országgyűlési képviselő és Básthy Béla, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

– Az elmúlt évek békés, tudatos együttműködése látványos megújulást eredményezett Kőszegen. Elérhető közelségbe került az álom, hogy az egymást erősítő önkormányzati, állami, egyházi és magán fejlesztések fenntartható fejlődési pályára állítsák a várost. A Kőszeg 500 programmal ezt a célt szeretnénk elérni – ezzel nyitott Básthy Béla. A Fidesz-KDNP csapatáról azt mondta, összetartó, Kőszegen ismert és Kőszeget jól ismerő jelöltekből áll, akik a kormány és Ágh Péter képviselő támogatásával képesek megvalósítani ezt a programot. Azzal zárta: – A Hősök tornyát 1932-ben ugyanilyen elszánt kőszegi polgárok építették hasonló tervekkel. Senki nem gondolta akkor, hogy a II. világháború miatt nem tudják megvalósítani terveiket. Csak békeidőben és csak a kormánnyal együttműködve valósíthatjuk meg az álmainkat. Ezért sorsdöntő jelentőségű Kőszegnek a vasárnapi választás.

Beszédében Ágh Péter kijelentette: Kőszeg építésének folytatódnia kell, aminek garanciája Básthy Béla polgármester és a Fidesz képviselőjelöltjei. – Szerte a városban vannak jelei a megújulásnak. A munkát azonban folytatni kell. Meg kell erősítenünk azt a kipróbált együttműködést, amit a kormány, a város és az itt élők között kötődött. Az önkormányzati pozíció nem arra való, hogy a kormánnyal marakodjanak, hanem arra, hogy a város gyarapodjon. Ne kockáztassuk Kőszeg fejlődését, folytassuk inkább Kőszeg megújítását. Most vasárnap, akinek fontos a város jövője, menjen el szavazni és akinek fontos a béke és a fejlődés, szavazzon Básthy Bélára és a Fideszre – fogalmazott.

Forrás: vaol.hu