Hírek

Felavatták a horvátzsidányi iskola új épületrészét

Több mint 30 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően beépítették az általános iskola tetőterét, így két új tantermet és egy közösségi teret kaptak az iskolások.

Az ünnepélyes átadáson Krizmanich István polgármester elmondta, a kormány vidékfejlesztési politikájának eredményeként Horvátzsidányban az elmúlt évtizedben jelentős fejlesztéseket sikerült végrehajtani. – A gyermekintézmények fejlesztésének örülök a legjobban, úgy érzem, ezek nélkül nincs jövője egy településnek – hangsúlyozta a polgármester.

Unger Tamás / Vas Népe

Hozzátette, a bölcsőde, az óvoda és az iskola szükségesek ahhoz, hogy a városi és a falusi lét közötti választás ne életminőség és életminőség, hanem életstílus és életstílus közötti választás legyen, és büszke arra, hogy ezt Horvátzsidányban elérték. Beszéde után az iskolások műsorát láthattuk, horvát és magyar versekből és dalokból. Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, mindannyian büszkék lehetünk arra a munkára, amit a polgármester Horvátzsidány érdekében végez, és ezt a számok is alátámasztják. Az elmúlt években a település több mint 800 millió forintnyi fejlesztést tudott megvalósítani hazai és uniós forrásból.

Unger Tamás / Vas Népe

– A horvát nemzetiség által lakott községben tulajdonképpen egy mintafalut hoztunk létre, amire büszke lehet Horvátország és Magyarország is – emelte ki. Az új épületszárnyat Dumovits István plébániai kormányzó áldotta meg, majd a helyi öregdiákok zenés záróműsorát hallhatta a közönség.

Unger Tamás / Vas Népe

Forrás: vaol.hu