Hírek

Csaknem tízmilliárd forintból valósult meg Bicske fejlesztésének első üteme

A fejlesztés első ütemében rendezték az állomásépület körüli területet

A magyarhirlap.hu beszámolója

Bicske intermodális csomóponti fejlesztésének első üteme 9,9 milliárd forintból valósult meg, a beruházást kedden adták át a Fejér vármegyei településen.

Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára emlékeztetett arra, hogy az országban az első, tömegközlekedési ágak közötti gördülékeny átszállást biztosító csomópont Kaposváron készült el 2022 novemberében, a bicskei a második, amelyet átadhatnak.

Mint elmondta, a bicskei fejlesztés első ütemében rendezték az állomásépület körüli területet, ahol új autóbusz-megállóhelyeket, autóbusz-parkolókat és buszfordulót, két taxiállomást is kialakítottak, 336 P+R parkoló és 172 fedett kerékpártároló épült, illetve meghosszabbították és akadálymentesítették a peronok megközelítését segítő gyalogos aluljárót. Jelezte, hogy a vasútállomástól nyugatra 1,3 kilométer hosszban új összekötő út létesült, amelyet 2022 decembere óta használhatnak a közlekedők, valamint új közrakodó épült a használatához szükséges vágányhálózattal együtt.

Forrás: magyarhirlap.hu