Hírek

Celldömölkön is fellobbant az összetartozás lángja

Még egyszer nem kerülhetünk olyan helyzetbe, mint ami Triaononhoz vezetett. Még egyszer nem tehetnek részesévé olyan háborúnak, ami nem a mi háborúnk – fogalmazott Ágh Péter országgyűlési képviselő a Nemzeti Összetartozás Napján rendezett megemlékezésen Celldömölkön.

Mikulyák László akkori celldömölki plébános kezdeményezésére csatlakozott Celldömölk önkormányzata a kezdeményezéshez: június 4-én a vasi városban is fellobban az összetartozás lángja. Idén – szimbolizálva az esztendőt – 20:24 perckor gyújtották meg a tüzet. Fehér László polgármester elmondta, a következő években hagyományt terveznek ebből csinálni. Emlékeztetett arra is, Celldömölk büszke a kárpátaljai Munkács, illetve Erdőszentgyörgy testvérvárosára.

A kulturális műsorral összekötött megemlékezésen beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő. – A kezdeményezésnek a sikere önmagáért beszél. Hat kontinens 73 országának 2551 településéről 6137 tüzet vállaltak az önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, magánszemélyek. Mindez pedig rámutat arra, hogy a magyar nemzet határtalan. Minden magyarnak megvan a maga feladata abban, hogy tegyen a nemzettársaiért. Az anyáknak és apáknak gyermekeik nevelésével, a munkavállalóknak az, hogy hozzájárulnak anyaország erejéhez, a tanároknak a közös tudás átadásával és a sort hosszan lehetne folytatni. Mindenkinek van küldetése, amivel végső soron a nagy egészhez tesz hozzá valamit. Ez a nagy egész pedig az, hogy összetartozva magyarként megmaradjunk. Így tesz a magyarság egyik őrhelye Celldömölk városa is – fogalmazott. Majd rámutatott arra is: – Fontos, hogy elköteleződésünkkel, személyes döntésünkkel növeljük az európai békepártiak súlyát, és megerősítsük a háborúból kimaradó Magyarország döntését. Még egyszer nem kerülhetünk olyan helyzetbe, mint ami Triaononhoz vezetett. Még egyszer nem tehetnek részesévé olyan háborúnak, ami nem a mi háborúnk. – Nekünk ugyanis Magyarország az első és a magyar jövőt nem hagyjuk senkiért sem feláldozni. Eszkalálódó háború helyett békét, a béke révén gazdasági megerősödést, a gazdasági megerősödés révén gyarapodást, a gyarapodás révén fejlődést kívánok nemzetünknek és Celldömölknek – hangsúlyozta Ágh Péter.

Forrás: vaol.hu