Hírek

Becsatlakozik a Kéktúrába – Közel 3 kilométeren újult meg a külterületi út Kőszegpatyon

Felújított külterületi utat adtak át a településen. A nehezen használható földút köves burkolatot kapott 2.76 kilométeren. Kőszegpaty „bekötődött” a Kéktúra útvonalába.

A projekt az Európai Unió Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával valósult meg. Külterületi helyi közutak fejlesztése felhívásra pályázott sikerrel az önkormányzat – a 124 millió forintot meghaladó összegből 5 százalékos önrészt kellett vállalniuk – tudtuk meg Májerhoffer Attila polgármestertől.

A mostanra jól használhatóvá alakított út a volt allé – a Kőszeg felé vezető úton a korábbi gesztenyefasor – végén lévő éles kanyartól indul, és halad egészen a Kéktúra útvonaláig, az erdőbe. A fejlesztésnek örülnek a gazdák, hiszen könnyebben elérhetők az út mentén a földjeik; az erdészek, erdőgazdálkodók, a vadásztársaság és nem utolsósorban a kirándulók. Májerhoffer Attila hozzátette: mivel fasor és cserjefal – természetes zöld fal – veszi körbe két oldalról az utat, madárodúkat lehetne elhelyezni. Terveik között szerepel az is, hogy madártani tanösvénnyé fejlesszék, ami további vonzerőt adna a látogatásához. Mint mondta, a nemzeti park támogatja elképzelésüket.

Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott a beruházásról: – Kőszegpatyon az elmúlt években jutott kormányzati forrás járdára, útfelújításra, közterületi eszközökre, civil pályázatra. Most a vidékfejlesztési keretből lehetett egy helyi igényt kielégíteni. Megjegyezte még, hogy ehhez hasonló fejlesztésre kiírt pályázaton több észak-vasi pályázó nyert.

Forrás: vaol.hu