Hírek

Adventi hangolódás Kőszegen: karácsonyig színes programok

Fadíszek, ajándéktárgyak és méhviasz készítésével indult Kőszegen az adventi rendezvénysorozat a hétvégén.

A vaol.hu beszámolója

Az eddigiektől eltérően a város Fő terén kapott helyett az Írottkő Natúrparki Advent kirakodó vására. Forralt bor, kürtőskalács, kőszegi sütemények és más finomságok sora várta a kilátogatókat, akik lobogó tűznél melegedhettek.

– Az Írottkő Natúrparkért Egyesület által szervezett kőszegi programokhoz az Agrárminisztérium kétmillió forintot nyújtott támogatásként – tudtuk meg Ágh Péter államtitkártól, aki kérdésünkre arról is beszélt: – Nagyon jó látni az advent idején, ahogy mindkét fiam készülődik, először a Mikulást, majd a karácsony ünnepét várják. Jómagam is emlékszem, milyen jó volt gyerekként átélni ezeket a heteket – mondta el Észak Vas vármegye országgyűlési képviselője, aki bízik abban, hogy a minisztériumi támogatással a szervezők még meghittebbé és emlékezetesebbé tudják varázsolni gyerekek és felnőttek számára egyaránt az advent heteit Kőszegen.

A szombati megnyitón Básthy Béla polgármester, Schrott Tamás, az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke, Sulyok Enikő, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Vas vármegyei referense is részt vett.

Forrás: vaol.hu